Yessica är en typisk tjej som ljuger om sin ålder, har en gränslös kärlek till sneakers och dödar för sushi. Hon bor i centrala Malmö och skrapar ihop varje liten slant för att kunna åka till L.A. våren 2010. Följ hennes blogg för att få veta mer om hur det är att ha tusen drömmar, vara danslärare och ständigt ha åsikter om ditt och datt.

torsdag 28 maj 2009

Satisfaction




En rapport från lördagen den 23 maj som Em klippt ihop. Jag är inte helt stolt över den, men hyser fortfarande asgarv varje gång. För vad är roligare än en karatefylla? Håll med.

Sammanfattning

I måndags hade jag fett mycket plugg, men istället för att oroa sig över det stack jag och en killkompis till biljardhallen, spelade och tog en öl. Varför göra det så svårt när man bara kan strunta i problemen? Speciellt när man ser mållinjen och inte orkar springa den sista biten. Jag orkar inte ta tag i någonting just nu. Punkt.

Tisdag. 2st engelska presentationer och en inlämning. Sedan kom jag hem, pluggade... och somnade till Brandy.

Onsdag. Stötte på Barna på hemvägen och tog en kaffe, pratade om livet och varför han precis punkterat hans ex cykel. Jävligt elakt, men kul. Sedan sumpade jag böckerna, ringde frugan och bad henne komma hit. Typiskt Em: jag sitter i soffan, hon slänger sig som värsta drama queen över mitt knä med en pinuppa pose och säger - KILLA MIG PÅ ARMEN.
Och det gjorde jag såklart, hon hade ju med sig rabarberpaj och smoothies till mig :-)

Torsdag. Började med prov och sedan skulle vi cykla till Lund. 2 fucking mil i tant-takt. Jag blir så arg bara jag tänker på det. Vår lärare har tydligen det som en årlig "tradition", visserligen tar hon pension nästa år - men detta var too much. Tur för henne att hon hade gott kaffe.

Kväll: Sitter här och ska skicka in sista arbetet i textkommuikation och sedan påbörja ett EU-arbete. Så nu ska jag jobba fram till 23 för att sedan kolla på en kärleksfilm i min ensamhet... den verkar faktiskt vara bra, heter "Nätterna vid havet", samma regissör som The notebook. We'll see...

Nu vinner kaffet. Puss

tisdag 26 maj 2009

På fredag...

...åker jag till Göteborg och andas lite. Ska bli skönt och komma härifrån.

söndag 24 maj 2009

Komplett

Skallebank.... satan!

Emelie och jag är komplett. Billigaste utekvällen ever! Jag har bilen, hon har lägenheten. Hon kände vakten och jag lyckades ragga till mig en gratis söndags-baksmälle-middag. Gratis snaps, drinkar och chips. Det är skillz, damer och herrar.

Det slutade med såriga fötter dock.





Nä, nu ska jag hämta upp Em och käka på Marathon pizza ;-)

catch ya later

fredag 22 maj 2009

Miss independent

Igår var jag grymt duktig. Känslan av att bara bocka av på jag-ska-göra-listan är underbart! Satt hela gårdagen och skrev arbete, i det fina vädret dock :-( Gick en snabb runda med mamma för att handla mat, men vad hände? Istället fastnade vi på Bianco och mamma köpte ett par skor istället! Har fått in ett span på high-heels som jag vill kirra... Jag har drömt om skorna till vänster :-( Visserligen är man "fattig", men man är aldrig så fattig att man inte har råd att köpa ett par skor!

Därefter ringde Julia och mutade mig med en öl för att jag skulle komma ner och snacka på kanaltrappan innan hon stack iväg till tjejmiddag. Och efter två timmars plugg igen tog jag bilen och hämtade upp Em på jobb och förbi om Hemmakväll...


Vi möblerade om hela hennes lägenhet igår, i underkläder ha ha! Med världens största fönster blev det lite seightseeing för grannarna, ha ha...Och vad fan ska hon göra utan mig, sparar allt tills jag kommer? Men det blev bra trots allt.
Sitter i hennes kök nu kl. 09:07, själv snarknar hon som en gris, tänkte få ytterligare lite arbete gjort nu på morgonen innan hon går igång :-) NU ska rensa hennes kyl he he...

Nä, kaffet vinner.

Utgång ikväll!

onsdag 20 maj 2009

Fat ma'

Riktigt svin är man. Tackar inte nej till 2 cheeseburgare när Jim kommer hem med en hel påse, inte heller till lite vin från baginboxen att ha sidan om den 600 sidiga-historieboken. Mamma skäller på mig för att jag äter som ett svin, but u know what? I don't care. Det är bara att dricka proteindricka i 2 dagar sen är magen platt igen. Ge mig fler cheeseburgare!

Hm, detta fick mig att tänka på gårdagen...

Listen.

Du vet att du är bra på någonting och du gör det jävligt bra varje gång. Alla berömmer dig - du har känsla, du har specialité, det är helt enkelt din grej. Ingen kommer i närheten, ingen kan slå dig, du vet fortfarande att du alltid kommer att vara bäst på just din grej. En vacker dag vaknar du och inser att FAN, vad hände? Varför funkar det inte längre?

Exakt så kände jag igår när jag skulle göra pannkakor. Det sänkte mitt självförtroende något fruktansvärt.

söndag 17 maj 2009

Brandy KB 16/5
















Till att börja med vill jag tacka mina fuzziez som gav mig en biljett till Brandys konsert när jag fyllde år... en riktig upplevelse! Blev mycket nöjd...
Innan konserten bestämde jag och Tarra att trycka i oss 20 bitar sushi på Chillout - och det gjorde vi! Därefter stack vi till möllan för att ta en drink och vänta in några andra. Plötsligt kom vi på att vi fick ganska bråttom, så vi häller i oss det sista för att bege oss till KB (där jag även träffade min 40-åriga granne, ha ha)... för att se Brandy live! THEN AFTERPARTY...


There's more 2 come ;-)


lördag 9 maj 2009

Ibiza? Costa Brava? Barcelona?

Yo,

Jobbet var roligare än vad jag trodde. Fatta vilket träningpass det var! Lätt 6-pack till sommaren (kanske var lite väl optimistisk)...

Har varit hos Em (www.emmoment.blogspot.com) i ett par timmar nu och har lagat mat till oss, blev sjukt puligt... Blir imponerad av mig själv! Nu är det full fart, hela Art Deviance är här nu och fotar sig inför showen (10 pers i en liten 2:a) - DON'T MISS IT! Fredagen den 15 maj på Arena 305. Lägger in flyer inom kort.

Har kollat på resor med min baby, vi åker troligen på en veckas semester nu i sommar... Måste iväg, min kropp skriker!
















Nu ska vi dricka kaffé hela högen, sen ska vi sätta oss på Cuba Café... Salsa baby!

Rapporterar mer i detalj imorgon, ciao!

fredag 8 maj 2009

The life as postman

Yo,

U know what? Just nu är klockan 01:57, har precis vaknat av 2 timmars skönhetssömn och försöker komma igång med lite kaffe. Mössa, hoodie, långkalsonger, mjukisbyxor... Yeah... Jag kommer att jobba när ni ligger i en varm säng, smälla igen brevlådan när ni ligger i en varm säng, frysa när ni ligger i en varm säng... För vet ni vad? Det pissar regn utanför och är nästintill orkan.

Varför tog jag detta jobbet?

måndag 4 maj 2009

Back 2 old school?

Well,

Som bestämt gick jag till biblioteket igår efter ett evigt snoozande på morgonen. Tanken var att jag skulle koncentrera mig på matten, men efter en stund blev jag rastlös och bestämde mig för att gå en runda på biblioteket... och fastnade. Lånade tre böcker, varav en "letters from the inside" som handlar om två tjejer som brevväxlar, då efter hand fler och fler secrets kommer fram. Det var vad jag gjorde den eftermiddagen, satt klistrad i den jävla boken som snart är utläst! Som om jag hade två personligheter (kanske jag har?), en Yessica och en Jessica. Anyway...

Tänkte ta upp det här med brev. När jag var liten spenderade jag mycket pengar på att dels skicka brev och dels handla dessa värdelösa brevpapper. De skulle lukta gott, man skulle helst ha 20 olika sorter, man fick aldrig skicka samma brevpapper till samma person - liksom du inte kan använda underkläder på dig två dagar i sträck.
Hittade dessutom två stora boxar igår som ligger undanstoppade i min garderob, bara innehållande brev. Helt otroligt att jag egentligen orkade skriva så mycket, men även få så många tillbaks! Och töntigt nog känns det helt underbart att läsa brev som man fick vid 10 års ålder. Hur man, i den åldern, använde sin svenska och hur många stavfel man hade. Nu i efterhand undrar jag också varför jag egentligen slutade. Lycka för mig kunde vara när jag kom hem till vår villa på Golfbollsvägen i Oxie, en fredageftermiddag, och hitta ett brev i brevlådan. Det är old school nu. Istället sitter vi och nördar oss på Facebook, pratar ytligt om vilka fester vi har varit på och diskuterar varför Lisa inte borde vara ihop med Kalle. Men c'mon...

Är det någon som vill back to old school?

söndag 3 maj 2009

Fuzzyträning och Thai thai

Wzup people,

Idag är det söndag och jag klappar mig själv på magen eftersom jag är ledig imorgon. Ska ändå försöka gå upp tidigare och sätta mig på biblioteket en stund... Yeah, I actually got 2 personalities ;-) Fick reda på häromdagen att jag har fått jobb som tidningsbärare, så jag ska hinna gå på det informationsmötet imorgon innan jag undervisar 16.30. Förhoppningsvis leder det till timanställning längre fram efter sommarlovet och eftersom jag ändå är nattuggla tickar det pengar utan att man tänker på det... Två flugor i en smäll!

Gick förbi fuzzizarnas träning idag och det var fullt ös medvetslös... not. Vi satt mest på golvet och drog alla uppdateringar från var och en. Jessy och Fred som hade varit på Battlehanics kom tydligen hem vid 8 på morgonen, så när vi ringer de vid 18 så har de precis vaknat, ha ha... Så deras frukost blev Thai Thai, sedan stack vi upp till Nellie och drack lite hallonte :-) Sköna killar! Synd att de åker imorgon... De ska avsluta Sverige-resan med Cuba Café, ha ha...

SÅ Yessicas framtida mål: att lära sig franska...


Fet bild va? Tänk att allt blir såå mycket snyggare retuscherat, ha ha. Pimpad av Bekim aka BEKO... Lägg märke till att det står "Yess" på armen... Luv it!

Nu har jag hamnat här och ska snart lägga mig och läsa en stund :-) En bok är bästa sömnmedlet... Eller!? ;-)

lördag 2 maj 2009

Cuba Café och galna fransmän















People,

Medicinen börjar verka nu och jag mår super. Igår, efter en supermysig sitta-ute-i-det-fina-vädret-och-grilla-dag, tog jag bilen och körde hem till Sabine som nyligen hade vaknat.... 16:30, ha ha.... hon hade tydligen roligt dagen innan! Dessutom kan hon mig utantill och visste precis att jag var sugen på nybryggt kaffe, så det fick jag, sedan körde vi uppdateringar från både hennes och min sida :-)

Senare den kvällen mobiltrerrar Moa mig och frågar om jag är sugen på gå till Cuba Café... Vem är inte sugen?! Got my high-heels on!
Eftersom de flestade bangade blev det bara jag, Moa, Jessy och Fred, två killar från Frankrike som skulle battla idag på Battlehanics i Köpenhamn... Var meningen att jag skulle följa med, men Moa skulle aldrig hinna och sedan blev det aldrig av. Fett synd för att jag är riktigt sugen...

I alla fall! När vi väl kommer till Cuba Café så kommer ju alla in... förutom jag.
Vakten: - Sorry tjejen, det är 20 års gräns.
Yess: - Ahhhh, c'mon, jag har varit här många gånger (BIG LIE 1)
Vakten: - Tyvärr.
(OCH DÅ SÄTTER YESS IGÅNG)
Yess: Alltså, för det första. Mitt sällskap är mellan 22-25, men jag kan inte komma in? Jag varken här för att supa eller bete mig omoget. Jag är bara här för att DANSA och känner många där inne (BIG LIE 2).
Vakten: ....
Yess: En sak till, jag har både högklackat och körkort, vad kan gå snett?
Vakten: Jag gör bara mitt jobb...
Yess: Jag också, mitt jobb är att underhålla er! Det är jag som kommer dra igång stället! (SANT)
Vakten (snackar med en annan vakt som granskar mig ner ifrån och upp)
Yess: *ler stooort och charmigt*
Vakt 2: Jag kommer att ha koll på dig ;-)
Yess: *pinuppa-walkar in to the club*

För övrigt var det väldigt trevligt, Jessy och Fred var super trevliga och ska käka middag med dem imorgon :-) sedan åker de tillbaka till FRANCE på måndag... Bilder kommer upp sen!

Maliq - cheek to cheek
spelas om och om igen...

Nu ska jag plugga innan jag ska träffa Julia för en fika :-)

C ya