Yessica är en typisk tjej som ljuger om sin ålder, har en gränslös kärlek till sneakers och dödar för sushi. Hon bor i centrala Malmö och skrapar ihop varje liten slant för att kunna åka till L.A. våren 2010. Följ hennes blogg för att få veta mer om hur det är att ha tusen drömmar, vara danslärare och ständigt ha åsikter om ditt och datt.

tisdag 30 juni 2009

Photoshoot

Efter jobb for jag direkt till en liten källarlokal i Hermosdal med 25st andra dansare för att träna till projektet jag har startat... På lördag smäller det. Dunder och brak. Mer säger jag inte.

Träffade nyss mina kompanjoner! Vi bestämde hur saker och ting skulle gå till inför den stora dagen, som är om ca 2 veckor. Kan fortfarande inte fatta att det är sant... Anyway, vi bestämde outfit och ska fotograferas imorgon i en studio, Turning Torso. Eftersom Ehab var lite off-beat fick vi reda på det idag, så jag har vänt upp och ner på min garderob för att hitta något som passar... Photoshootet blir väl ganska avslöjande, så när ni ser bilderna kommer ni att förstå :-) Det lär väl ta några dagar... Excited huh...

Nu ska jag hoppa i säng :-)

måndag 29 juni 2009

Workshop

En festival av folket för folket! Kommer att hålla workshop där både den 24 och 25 juli, so stay tuned... Bjuder på lite performance också med 3 andra brudar. Kommer bli grymt. (www.mollevangsfestivalen.net)

Godnatt!

söndag 28 juni 2009

Whacked, projekt och andra överraskningar...

God morgon,

jag har nog aldrig sovit tyngre. Känns som om man haft en säck sand över sin sömn, jag är helt färdig... kanske för att jag inte har smält de goda nyheterna från igår. Jag fick nämnligen reda på någonting stort, något som troligen kommer bli min största dansmerit hittills. Så stort att jag inte ens vågar nämna det här, i rädsla om att det kanske inte blir av, vad som helst kan ju hända... Ni vet själva, man vill ju inte bli besviken.

Well. Whacked-lägret var super, stämningen var super, lärarna var super... Tidningen kom, Artan var där, vi hade jams, whaacking-jams, filmvisningar, många timmars workshop, god tjeckisk mat från en direkt importerad tjeckiska... Lärt mig samba på riktigt, äntligen! Och utöver det har jag jobbat hela helgen vilket har gett mig säkert mindre än totalt 6 timmars sömn. Nu har jag fett ont i ryggen och har lyckats övertala mamma om massage ikväll...

Projektet som jag har pratat om startade igår! Vi hade vår första träning och stämningen var på topp, adrenalinet var på topp - ni kan inte ana hur stort det här kommer bli. Härligt med så många deltagande, vi kommer bli fler...

Här är ett klipp från undervisningen på Whacked Streetdance camp...


Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och bege mig till jobb.

Ciao!

torsdag 25 juni 2009

R.I.P MJ

It's Beniga Baby

Vet ni vad det bästa är? När man loggar in på Youtube och ser att Beniga lagt in nya videos. "Mic check" knäcker... daym.







Ska dra till träningen nu.... C ya!

tisdag 23 juni 2009

Business

Varför är jag så girig? När jag väl har bestämt mig för något ska det gå precis som jag vill, fort som fan. But hey, where's the manners? Behave Yess! Efter långa samtal med er så instämmer jag att ni har rätt. Det där var jävligt korkat gjort. En brist hos mig, but I'm still workin' on it.

För övrigt - vilken dag. Planerna var att springa en runda innan jobb, men när Em väcker mig genom att slå på ryggen morrar jag istället tillbaka och vaknade en halvtimme innan jobb eftersom jag snoozat för länge... men träningssuget var kvar ändå! Efter jag slutade jobb kl 18 springer jag hem, bytar om och kastar mig på bussen... och till min besvikelse var jag enda tjejen på friträningen... omringad av b-boys. Ni som känner till det där vet att alla b-boys hatar oss, tja... no comments. Men det gick bra :-) Fett ont i knäna dock. Hann värva lite fler people till eventet... ska på möte imorgon för att fastställa allt innan vi kör igång. Har även sökt lite projektpengar så jag hoppas det går in lite på kontot så man kan sätta igång. Som sagt, ni får reda på mer info senare och det kommer bli tuuuungt. No doubt.
Sedan ringer sambo och tvingar mig till hennes jobb. Jag protesterade inte. Vi satte oss på uteserveringen och kollade fotboll. Mysigt. Hon bjöd på smootie från Wayne's.

På fredag ska jag undervisa på ett streetdance camp som heter Whacked... Ska bli ganska intressant. Deltagande från Malmö och lärare från Sthlm, New York etc. Ska försöka planera vilka koreografier jag ska köra, det blir väl sista minuten som vanligt...



Midsommar var bra, helgen var mysig :-) Tiden går sjukt snabbt bara... snart är väl sommaren över :-(

Well, back to business. Nu jag jag skriva rent lite listor för att sedan hoppa i säng.

Luv

måndag 15 juni 2009

Måndag...

Asså wow. Slå det här.

Fredag + lördag + söndag = träningsvärk. Även om jobbet är nice i sig så blir man fett irriterad emellanåt. Tänk dig själv att våldta 250 brevlådor varje helg!? I natt sov jag två timmar för att sedan gå upp och springa iväg till nästa jobb... dubbelt upp, men vad gör man inte för pengar? Och sex-pack?

Efter jobb sprang jag snabbt förbi en föreläsning intill huset för att diskret lyssna på vad Malmö kommun har att punga ut i projektpengar inom kultur. Helt otroligt att 350 (om jag har rätt för mig) miljoner delas ut VARJE ÅR till människor som bidrar till kultur på något sätt. Eftersom jag själv är väldigt intresserad inom det området blir jag förvånad att inte fler känner till hemligheten. Så mycket det finns att göra, påverka och öppna möjligheter för. Har legat lågt nu ett tag med arrangemang men har nu kommit på den festaste idén - som jag utan tvekan kan säga blir Malmös wow eller aha-upplevelse. Jag jobbar fortfarande på det och kommer väl dela med mig av min idé så småningom... it's gonna be off tha hook....

Imorgon är det jobb... ska bounca till sängs nu...

fredag 12 juni 2009

Never ever

Changes

Igår var ingen bra dag. Efter att ha suttit inne halva dagen och deppat tog jag bilen och körde en runda till stranden och satte mig där, tänkte lite på allt möjligt... om missförstånd, varför det aldrig blir som man tänkt sig och andra helt oväntade saker. Som att en av en närmsta vill flytta till andra sidan kontinenten. Fast det har jag inga problem med, det hade bara varit roligt, helt ärligt. Hon behöver det, livet är för kort för att vänta. Samtidigt kanske innebär nya förändringar för mig själv, så som att flytta hemifrån till hösten. Visserligen är det spekulationer än så länge, men det kanske är bra att förbereda sig.

Efter att hämtat upp sambo efter jobb körde vi förbi Hemmakväll efter ett evigt tjatande. Hon ville se på Disney. Jag protesterade inte. Nostalgi: Hakuna matata.

Ikväll har jag bokat träningssalen... koreograferat till en låt som är straight from the inside... Ska döda Em med den ikväll :-)

måndag 8 juni 2009

Smickrande bilder



Otroligt smickrande bilder, fångade i rätt ögonblick.

Steady Fuzz is back!



Sneak peak 2009

söndag 7 juni 2009

Student- och smalvecka

Trodde att jag började tidigare, men nu sitter jag här och är fett irriterad för att jag insåg att vi börjar först från kl 10.25. Anyway, låt mig berätta om helgen... (studentveckan?) Daym.

1. Jobba aldrig natt när du vet att du ska festa åtminstonde 4 dagar i rad (och ha definitivt inte högklackat på dig då)
2. Tävla aldrig med en chilenare om vem som kan shotta mest
3. Kör aldrig någonstans långt bort utan GPS
4. Ta aldrig öl på möllan och kolla på match bredvid gay-people som kanske kastar ballonger på dig
5. Ät inte pizza 3 dagar i rad
Totalt = gör inget du ångrar...

Det var en bra sammanfattning. För övrigt har det varit jäkligt nice, nu är jag indirekt sambo, har fått nycklarna till Emelies lägenhet :-) Vem behöver en Mr HandyMan när man har mig? Förutom att polacken kan städa och laga mat så har hon dessutom fixat hennes lås på toaletten! Hasp, hammare och allt... Tecnologic.

Röstade ni i söndags? Helt sjukt att Piratpartiet fick över 7% - trots att de egentligen bara går ut med ett missnöje och inte kan inte stå för varken miljö- och jobbpolitik. Respect. Vi vill inte ha ögonen på oss på internet, det är tydligen därför en så pass stor del av vår yngre generation har röstat på Piratpartiet. Anyway, jag har gjort en insats och det känns jäkligt bra.

Ikväll uppträder Fuzz på en högstadieskola, Baby Fuzz ska inte vara med men ska istället filma hela showen. Lägger ut den sen :-) Riktigt underground. Ser framemot sommaren, har bestämt oss för att pumpa utomhus och jama vid stranden. Steady Summer 4 sure.
Pratade med fuzziez om att sticka någonstans nästa sommar, hela gänget... Frankrike? Lettland? Irland? Ha ha... vi får se.

Kolla på detta klippet, Just Debout förra året... Amazing Twins.

torsdag 4 juni 2009